Sastanak potpredsednika Vlade i ministra odbrane Vučevića i ambasadora SAD Hila

Sastanak potpredsednika Vlade i ministra odbrane Vučevića i ambasadora SAD Hila

28/10/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom.

Ministar Vučević je istakao da Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju uzlazni trend bilateralnih odnosa, a njihov tradicionalno najplodotvorniji deo je saradnja u oblasti odbrane. On je naglasio da visoko vrednujemo dosadašnju saradnju u oblasti zajedničkih vojnih vežbi i obuka, kao i donacije američke strane za sistem odbrane Republike Srbije.

Tokom današnjeg susreta, ministar Vučević rekao je da Republika Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države.

Republika Srbija, istakao je ministar Vučević, odgovorno i primereno jača sopstvene odbrambene kapacitete, pri čemu najviše rukovodstvo Republike Srbije pruža maksimalnu podršku opremanju, modernizaciji i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Ambasador Hil izrazio je nadu da će Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.