Kандидатурa за домаћина конгреса Светског поштанског савеза

Kандидатурa за домаћина конгреса Светског поштанског савеза

27/10/2022 Off By BERB
Пошта Србије промовисала кандидатуру за домаћина конгреса Светског поштанског савеза.
У оквиру подношења кандидатуре Републике Србије за одржавање ванредног конгреса Светског поштанског савеза (СПС) 2023. године у Београду, Пошта Србије је у  седишту Савеза у Берну приредила свечани пријем на коме је в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић представио Републику Србију као кандидата за домаћина ванредног конгреса.
Скупу којем је присуствовало више од триста делегата из целог света, обратили су се  генерални директор Светског поштанског савеза Масахико Метоки, амбасадор Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији Горан Брадић и Зоран Ђорђевић као домаћин скупа и шеф делегације Републике Србије.
Ђорђевић је овом приликом подсетио присутне да је Србија једна од оснивача Светског поштанског савеза, а Београд град широког и отвореног срца и добар домаћин. Истакао је да се Београд одавно доказао и као врло успешан организатор различитих међународних скупова – од политичких до економских, и додао да ће све чланице Савеза имати прилику да се у то увере уколико се ванредна седница наредне године буде одржала у Републици Србији.
У седишту Светског поштанског савеза ове недеље заседа Административни савет,  а  у циљу припреме земаља чланица за предстојећи ванредни конгрес 2023. године, одржана је и конференција о поштанској регулативи, ради  ширења информација и размене искустава и најбољих пракси и унапређења дијалога о отварању Светског поштанског савеза за шире актере у поштанском сектору.