Usvojene izmene i dopune Zakona o ministarstvima

Usvojene izmene i dopune Zakona o ministarstvima

22/10/2022 Off By BERB

Foto: parlament.rs

 

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je noćas Zakon o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, kojim je predviđeno da nova Vlada Srbije ima ukupno 25 ministarstava.

Za zakonske izmene i dopune glasalo je 150 poslanika, protiv je bilo njih 44, a jedan poslanik nije glasao.

Vlada će imati Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U novoj vladi će biti i Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Takođe, postojaće i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Nova vlada obuhvatiće i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Izmene i dopune Zakona o ministarstvima korak su ka formiranju nove vlade, a očekuje se da će budući ministri, nakon rasprave u Narodnoj skupštini, položiti zakletvu naredne nedelje.