Почели званични разговори са представницима ММФ-а

Почели званични разговори са представницима ММФ-а

20/10/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Народна банка Србије  саопштила је да су данашњим пленарним састанком у овој институцији отпочели званични разговори Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) са делегацијом Републике Србије.

Разговори се одржавају у оквиру трећег разматрања резултата спровођења договореног економског програма, подржаног саветодавним, нефинансијским 30-месечним Инструментом за координацију политике (Policy Coordination Instrument – PCI), који је ММФ одобрио нашој земљи у јуну 2021. године.

Делегацију Републике Србије предводи Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије и гувернер Републике Србије у Међународном монетарном фонду.

На састанцима током посете Мисије ММФ-а, која ће трајати до 4. новембра, биће размотрена актуелна монетарна, фискална и макроекономска кретања, као и спровођење договореног економског програма и модалитети будуће сарадње са овом институцијом.

Друго разматрање спровођења економског програма окончано је у јуну ове године, када је Одбор извршних директора Међународног монетарног фонда донео одлуку о његовом успешном завршетку, наводи се у саопштењу