Србија поуздан и снажан партнер Интерпола

Србија поуздан и снажан партнер Интерпола

19/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који предводи делегацију Републике Србије на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола, разговарао је са генералним секретаром Интерпола Јиргеном Штоком.

 

Српски министар унутрашњих послова Александар Вулин нагласио је да је Министарство унутрашњих послова поуздан партнер у борби против организованог криминала и да је велики ангажман српске полиције у борби против криминала препознат од стране многобројних билатералних и мултилатералних актера.

Двојица саговорника су се сагласила да је Интерпол незаобилазни и незаменљив фактор у заједничким борбама против транснационалног организованог криминала и да је неопходно да се постојеће Интерполове базе и алати додатно унапређују и развијају.

Генерални секретар Интерпола Шток упознао је министра Вулина о плановима обележавања стогодишњице Интерпола током 2023. године, док је министар Вулин изнео план обележавања овог јубилеја у Републици Србији.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је указао да политичким темама није место на дневном реду Интерпола.

Српски министар је честитао секретару Штоку на успешно организованој Генералној скупштини Интерпола.

Генерални секретар Интерпола Шток истакао је да се на Републику Србију и српску полицију озбиљно рачуна када је реч о борби против организованог криминала.