Базар Међународног клуба жена богатство различитости и култура

Базар Међународног клуба жена богатство различитости и култура

16/10/2022 Off By BERB

Foto: Dejan Urošević

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић отворила је заједно са супругом амбасадора Мексика у Србији и председницом Међународног клуба жена Еун Хаи Ким Традиционални базар Међународног клуба жена, истакавши да је ова манифестација још једна прилика да се укаже на значај хуманости и сарадње.

„Овакве манифестације подсећају колико је важно да будемо солидарни и удружени, уколико желимо да свет буде још боље и хуманије место за живот свих нас. Ово је прилика да упознамо једни друге, да сазнамо нешто више о традиији, култури и обичајима других земаљ“, рекла је Кисић на Традиционалном базару Међународног клуба жена, у којем су учествовале 24 амбасаде.
Министарка Кисић је захвалила супрузи амбасадора Мексика и председници Међународног клуба жена, великом пријатељу Србије, на организацији ове манифестације, која, како је навела, има и хуманитарни карактер.

Кисић је додала да је поносна што је Србија домаћин ове манифестације, чиме је још једном показала колико поштује и цени различитости, солидарност и хуманост.
Председница Међународног клуба жена и супруга амбасадора Мексика у Србији Еун Хаи Ким захвалила је министарки Кисић на подршци коју је пружила Традиционалном базару Међународног клуба жена и навела да ће комплетан прилог који ће бити прикупљен током ове манифестације бити усмерен у хуманитарне сврхе и помоћ рањивим категоријама становништва у Србији.
Представници амбасада у Србији су на Базару изложили производе својих земаља и тако представили своје земље, културу, традицију и обичаје.