Женско предузетнишво доживљава експанзију у нашој земљи

Женско предузетнишво доживљава експанзију у нашој земљи

15/10/2022 Off By BERB

Foto: Dejan Urošević

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић обишла је у селу Тамјаница недалеко од Ниша плантаже предузетнице Љиљане Петровић, која узгаја лаванду и друге етеричне биљке, где је истакла да женско предузетништво представља велики потенцијал за даљи економски развој Републике Србије.

„Предузетница Љиљана Петровић је своје визионарске идеје претворила у бајку, јер овде можемо видети непрегледна поља лаванде, руже, боровнице. Љиљана је прави пример успешног женског предузетништва у нашој земљи и како жене својим идејама, савешћу и одговорношћу могу да направе чудо на пољу предузетништва“, рекла је Кисић и додала да женско предузетнишво доживљава експанзију последњих година.

Министарка Кисић је навела да компанија Љиљане Петровић једина у Србији поседује сертификат за друштвено одговорно пословање „For life“ и да је ова компанија прави пример и социјалног предузетништва.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржава развој предузетништва, а посебно женског, и да се нада да ће оваквих компанија и примера успешног женског предузетништва у нашој земљи бити још више, истакла је Кисић.

Захваљујући Љиљани Петровић и становницима села Тамјаница производи из њене дестилерије извозе се ван граница наше земље.
Љиљана Петровић наводи да се плантаже лаванде, ружа, матичњака и смиља простиру на 200 хектара и да је овај пројекат покренула како би активирала локално становништво и оживела село.

„Код мене ради седам радника на неодређено радно време, а 50 особа, међу којима је највише жена, су сезонски радници. У плану је да растемо и да се развијамо, а за то је потребна само упорност и вера у себе“, навела је Петровић.