VUČIĆ NAKON POSETE SREBRENICI: TO NIJE BIO INCIDENT, VEĆ DOBRO ORGANIZOVAN NAPAD

VUČIĆ NAKON POSETE SREBRENICI: TO NIJE BIO INCIDENT, VEĆ DOBRO ORGANIZOVAN NAPAD

11/07/2015 Off By

“Izražavam žal što se ovo dogodilo i što neki nisu prepoznali iskrenu nameru da gradimo prijateljstvo između bošnjačkog i srpskog naroda. Ovakvu mržnju nigde i nikad nisam video, ali moja ruka ostaje ispružena prema bošnjačkom narodu i nastaviću s tom politikom”, rekao je premijer


srbrenvučić
PREMIJER Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da ono što mu se danas dogodilo u Srebrenici nije bio incident, već dobro pripremljen i organizovan napad, ali da njegova ruka ostaje ispružena bošnjačkom narodu.

“Izražavam žal što se ovo dogodilo i što neki nisu prepoznali iskrenu nameru da gradimo prijateljstvo između bošnjačkog i srpskog naroda. Ovakvu mržnju nigde i nikad nisam video, ali moja ruka ostaje ispružena prema bošnjačkom narodu i nastaviću s tom politikom”, rekao je premijer.
Vučić je kazao da su delegaciju Srbije pristojno i srdačno dočekale porodice, majke ubijenih i gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković. Rekao je da su mu kasnije pogrde uputili navijači jednog fudbalskog kluba iz Srbije, ali nije rekao kojeg, i dve navijačke grupe iz BiH.
“Sve vreme smo se trudili i ponašali dostojanstveno, odgovorno i predstavljali svoju zemlju onako kako bih voleo da smo uvek umeli. Sem nekoliko pogrda, na početku nije bilo problema. Kada smo izlazili, grupa navijača jednog fudbalskog kluba iz Srbije uzvikivala je pogrde, a kada smo krenuli, čulo se “Alahu akbar!” “Ubij Vučića, ubij četnika!”, krenuli su razni predmeti, nisam hteo da se sklanjam”, rekao je Vučić. On je kazao da je pogođen kamenicom u usnu i da su mu naočare pale i slomile se, a da su automobili delegacije Srbije polupani. Govoreći o napadu, Vučić je rekao da “budala ima u svakom narodu, nismo ni mi u deficitu s takvima. Znam da se najveći deo bošnjačkog naroda ne slaže sa ovim što se dogodilo”.
Vučić je izjavio da se članu predsedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću “nikada ništa loše neće desiti u Srbiji” i da će biti dočekan “u narodnoj nošnji, sa solju, a ne batinama, kamenicama, flašama i linčom”. Vučić, koji je danas napadnut u Potočarama nakon obeležavanja 20. godišnjice srebreničkog genocida, rekao je u Beogradu da se nakon tog događaja “nije javio” Izetbegoviću.
Javiću mu se sutra ili prekosutra”, rekao je Vučić, a na pitanje da li očekuje izvinjenje zbog onog što se desilo, rekao je: “Ne očekujem ništa”.<


DOGAĐAJI – DANAS

srebrenicaŽENE U CRNOM: 11. JUL DAN SEĆANJA

Ako Vučić sutra ode u Srebrenicu, neka se dobro pogleda u ogledalo žrtava. Tamo će videti ogroman bo

 

 

 

canak107NENAD ČANAK: VUČIĆ SE PROMENIO, NIKOLIĆ NIJE

Predsednik LSV je ocenio da određene poteze Aleksandra Vučića “čovek ne može da ne pozdravi” jer su u

 

 

stefanovićKONFERENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA STEFANOVIĆA: SITUACIJA IZUZETNO SLOŽENA I TEŠKA

MUP je posle bezbednosnih procena odlučio da zabrani sve skupove koji se održavaju sutra ispred Doma Narodne skupštine