UHAPŠENI FALSIFIKATORI PLATNIH KARTICA

UHAPŠENI FALSIFIKATORI PLATNIH KARTICA

10/07/2015 Off By

Postoje osnovi sumnje R.B., januara ove godine, organizovao kriminalnu grupu koju su činili ostali osumnjičeni, u cilju vršenja krivičnih dela falsifikovanja i zloupotrebe platnih kartica, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi


fal

Biro za saradnju smedijima MUP-a

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 8.000.000 dinara.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su organizator kriminalne grupe R.B. (1970) i još osam članova grupe N.I. (1972), M. S. (1978), B. B. (1983), B. T. (1980), I.M. (1973), M.M. (1988), D.P. (1965) i N. P. (1984).
Postoje osnovi sumnje R.B., januara ove godine, organizovao kriminalnu grupu koju su činili ostali osumnjičeni, u cilju vršenja krivičnih dela falsifikovanja i zloupotrebe platnih kartica, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi.
R. B. je, kako se sumnja, ostalim članovima grupe, pribavljao kompromitovane podatke o platnim karticama, na osnovu kojih je potom štampao i izrađivao falsifikovane platne kartice, nakon čega ih je, zajedno sa ostalim članovima, zloupotrebljavao na prodajnim mestima na teritoriji Beograda.
Pretresom stana i drugih prostorija, koje koriste osumnjičeni, policija je pronašla savremenu opremu za izradu falsifikovanih platnih kartica i falsifikovanih ličnih karata, za pribavljanje podatka o kompromotivanim ali validnim platnim karticama kao i robu pribavljenu korišćenjem falsfikovanih platnih kartica.
Policija nastavlja dalji rad na ovom slučaju.<


KRIMI

415612_lazni-policajci-2_fUHAPŠENI BIVŠI POLICAJCI – PREVARANTI

Osumnjičeni S.M. je od oštećenog, predstavjajući se kao inspektor Interpola, zahtevao 5.000 evra, kako protiv njega ne bi

 

Granica_granicni_prelaz_guzveGRADINA: BUGARIN ŠVERCOVAO DROGU

Vozilom čeških registarskih oznaka, upravljao je bugarski državljanin S. G. (1964). S. G. je po ovlašćenju Višeg javnog

 

ilegalna_klanica_1VETERINARSKA INSPEKCIJA ZAPLENILA 3 TONE MESA U DVE ILEGALNE KLANICE

Ilegalni objekti za klanje i preradu otkriveni su u Pančevu i naselju Crepaja, gde je zaplenjeno preko 3000

 

hrkalovicMADRID: ZAPLENJENO PREKO TRI TONE KOKAINA

Ova akcija je pokazala opredeljenost Srbije da pitanje bezbednosti rešava zajedno sa partnerima na globalnom nivou. Ministar unutrašnjih