Пројекти за унапређење културе и уметности у 40 општина

Пројекти за унапређење културе и уметности у 40 општина

03/10/2022 Off By BERB

Аутор фотографија: Дарио Константиновић

 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић одржала је данас састанак са 40 градоначелника и председника општина у Србији, који су добили средства за изградњу, обнову и адаптацију објеката културе на конкурсу Министарства „Градови у фокусу 2022“.

Гојковић је нагласила да је задовољна реализацијом конкурса прошле године, да су остварени добри резултати и да је велики број градова и општина добио нове или обновљене објекте културе, што је потврда опредељености Министарства да настави да улаже у инфраструктуру у култури, што је предуслов за даљи развој ове области.

Представници општина и градова инфомисали су министарку о токовима реализације пројеката и плановима до краја године, а Гојковић је позвала све који до сада нису, да крену у реализацију подржаних пројеката, имајући у виду њихов значај за унапређење области културе и уметности у локалним срединама, очување културног наслеђа, подстицање развоја културне разноликости, као и одрживог развоја локалне заједнице.

За конкурс „Градови у фокусу 2022” који пружа прилику јединицама локалних самоуправа да уреде своју инфраструктуру и културну понуду, опредељено је око 350 милиона динара, као што је то био случај и у 2021. години и ово је значајно повећање у односу на раније године.