Појачана контрола саобраћаја на територији Kрагујевца и Сомбора

Појачана контрола саобраћаја на територији Kрагујевца и Сомбора

01/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Полицијски службеници Управе саобраћајне полиције су на територији полицијских управа у Kрагујевцу и Сомбору, за само осам сати, открили чак 514 прекршаја у оквиру акције појачане контроле саобраћаја, која се због повећаног броја саобраћајних незгода са настрадалим особама спроводи на територији Србије до 3. октобра.

 

Чак 40 одсто учесника у саобраћају санкционисано је због некоришћења сигурносног појаса, њих 202, док је 155 возача санкционисано због прекорачења дозвољене брзине кретања возила.

Такође, 13 особа је санкционисано због непрописног превожења деце у возилу, а због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 28 возача, од којих је троје задржано на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Од почетка ове године, у саобраћајним незгодама на територији Полицијске управе у Сомбору погинуло је 18, а на територији Полицијске управе у Kрагујевцу 16 учесника у саобраћају, зато апелујемо на све учеснике у саобраћају да одговорним понашањем допринесу очувању своје безбедности и да не предузимају радње које могу допринети настанку саобраћајне незгоде.

Управа саобраћајне полиције ће у циљу унапређења стања безбедности саобраћаја и у наредном периоду наставити са акцијама појачаних контрола на територији читаве земље.