Заплењено више од 20 килограма различитих врста наркотика

Заплењено више од 20 килограма различитих врста наркотика

30/09/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, у одвојеним акцијама запленили су више од 20 килограма различитих врста наркотика и ухапсили М. О. (1998), Н. П. (1992), М. З. (1969) и П. Т. (1994) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

 

Полиција је прегледом аутомобила који је су користили М. О. и Н. П. пронашла око 19 килограма марихуане и 100 грама кокаина, а у торби аутоматску пушку са припадајућим оквиром, 11 комада муниције, револвер са три припадајућа метка, као и кутију са 102 метка, због чега се они терете и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Такође, прегледом стана осумњиченог М. О. на територији Звездаре полиција је пронашла вагицу за прецизно мерење и већу количину новца који је, како се сумња, стечен продајом наркотика.

Претресом куће осумњиченог Н. П. на територији Калуђерице полиција је запленила килограм марихуане, 510 грама дроге амфетаминског типа, као и 500 грама хероина.

У другој акцији, полиција је код осумњиченог М. З. пронашла мању количину кокаина, као и већи износ новца, а потом, претресом изнајмљеног локала на територији Старог града који је користио, нађено је још 120 грама кокаина, две електронске вагице за прецизно мерење и новац који је, како се сумња, стечен продајом наркотика.

У наредној акцији, полиција је претресом стана осумњиченог П. Т. пронашла око 120 грама амфетамина и две електронске вагице за прецизно мерење.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.