Састанак са Владимиром Билчиком и Матјажом Немецом

Састанак са Владимиром Билчиком и Матјажом Немецом

30/09/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима Европског парламента у међустраначком дијалогу, известиоцем ЕП за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора ЕП за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом, са којима је разговарао о ситуацији у региону и другим актуелним питањима.

 

Тема разговора председника Вучића и представника ЕП била је и посвећености Србије европском путу и правац у којем ће ићи политика наше земље по питању усклађивања са европском политиком.

Председник Вучић је још једном поновио добро познату позицију Србије и истакао да наша земља остаје на европском путу, али као независна и суверена земља која сама доноси одлуке које се тичу њених државних и националних интереса.

Представници ЕП су изразили спремност да наставе процес међустраначког дијалога са Народном скупштином Републике Србије. Такође, још једном су поновили захтев да Србија уведе санкције Руској Федерацији, као и већу усаглашеност наше земље са политиком ЕУ из области људских права и мигрантских кретања.

Председник Србије је на недвосмислен начин објаснио позицију наше земље по свим поменутим питањима.