Заједно стварамо Србију без баријера

Заједно стварамо Србију без баријера

30/09/2022 Off By BERB

Аутор фотографијa: Дејан Урошевић

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовале су обележавању Међународне недеље глувих и Међународног дана знаковних језика у Градској организацији глувих Београда, где је министарка Кисић на српском знаковном језику честитала глувима њихов дан.

„Срећан вам Међународни дан знаковних језика и Међународна недеља глувих. Ове године сам научила још једну реченицу на српском знаковном језику – заједно стварамо Србију без баријера“, рекла је Кисић на знаковном језику.

Министарка је навела да је обележавање Међународног дана знаковних језика и Међународне недеље глувих једна од најзначајнијих активности коју реализују Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Савез глувих и наглувих и Градска организација глувих Београда.

Циљ је да се укаже на положај глувих и подсети да заједница глувих има апсолутно иста права као и остали грађани Србије, рекла је министарка Кисић.

Министарство је, како је додала, у овој години Савезу глувих и наглувих Србије одобрило 22,5 милиона динара, за рад тог савеза и 25 локалних организација.

„Драго ми је да смо на овом путу заједно, јер само заједно можемо остварити свој циљ и да заједно стварамо Србију без баријера“, навела је Кисић.

На обележавању Међународне недеље глувих и Међународног дана знаковних језика говорили су и председница Савеза глувих и наглувих Србије Анела Дураковић, председник градске организације глувих Београда Душан Николић, градски секретар за социјалну заштиту Александра Чамагић. Поводом Међународне недеље глувих и Међународног дана знаковних језика, Градска организација глувих Београда уручила је министарки Кисић захвалницу.