Састанак са државном секретарком Mинистарства за економске послове и климатску акцију СР Немачке

Састанак са државном секретарком Mинистарства за економске послове и климатску акцију СР Немачке

29/09/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са државном секретарком Министарства за економске послове и климатску акцију Савезне Републике Немачке Франциском Брантнер, са којом је разговарао o билатералним и економским односима, енергетици, као и немачким инвестиционим пројектима у Србији.

 

Председник Вучић и државна секретарка Брантнер су разматрали и потенцијале за даљу сарадњу Србије и Немачке, посебно у сфери зелених инвестиција и борбе против климатских промена, са освртом на еколошке стандарде, техничке контроле и експертизе у области рударства и енергетике.

Председник Вучић је истакао да је Немачка међу водећим привредним партнерима и најважнији билатерални донатор Србије, да су компаније те земље присутне у свим виталним секторима привреде, као и да међусобна економска сарадња све више укључује инвестиције у високо-технолошком сектору.

Двоје саговорника су изразили чврсту вољу да наставе блиску и директну сарадњу у областима од значаја за обе земље, нарочито у секторима енергетике и животне средине, у које Немачка улаже највећи део својих средстава.