Активности полиције на јачању односа поверења са најмлађима

Активности полиције на јачању односа поверења са најмлађима

28/09/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Полицијска управа за град Београд приредила је данас на Калемегдану малишанима предшколских установа са београдске општине Стари град дружење које им је улепшало прве јесење дане, али их и научило да су полицајци њихови другари, који су ту за њих, спремни да им помогну и да увек могу да им се обрате.

У оквиру превентивне акције „Дечији дани“, полицајци су деци представили опрему и средства која користе у раду, кроз игру и забаву објаснили им своју улогу, али их и научили како да се чувају у саобраћају, понашају у случајевима ванредних ситуација, али и пријаве насилнике и како да се одбране од потенцијалних опасности.
Координатор за рад полиције у заједници Полицијске станице Стари град Небојша Ђукановић каже да изградња односа поверења креће од малих ногу због чега је Полицијска станица Стари град у претходном периоду предузела низ активности.
„Успоставили смо контакт са директорком предшколске установе „Дечији дани“, руководиоцима осталих предшколских установа и пружили им пуну подршку у организацији разних активности. Обилазили смо све предшколске установе и деци, на један другачији начин, представили полицијски позив и указали им да смо ту да им помогнемо и да их заштитимо“, нагласио је Ђукановић.
Његова колегиница Тамара Ћопић истакла је да је полиција у заједници нови концепт рада у оквиру Министарства унутрашњих послова који за циљ има да полицијске службенике приближи грађанима, учини их видљивим и доступним кроз непосредну комуникацију, едукацију и превентивно деловање.
„Стари град је централна општина Београда кроз коју пролази велики број наших грађана, али и туриста и овај концепт рада полиције изузетно је значајан. Полицајци за рад полиције у заједници на Старом граду у оквиру редовних активности у сталној су комуникацији са грађанима и локалном самоуправом и с њима заједно раде на безбедносној проблематици“, објаснила је Ћопић.
Посебну пажњу деце привукли су службени коњи и пси, али интересовање није заостало ни за опремом Интервентне јединице 92 и Полицијске бригаде. Знатижељу наших најмлађих изазвали су и ватрогасци-спасиоци, а некима од њих посебно интересантни су били полицијски мотори, али и Мобилни информативни центар Министарства унутрашњих послова.