Проглашени победници државног такмичења

Проглашени победници државног такмичења

25/09/2022 Off By BERB

Foto: Crveni krst Srbije

 

На Државном такмичењу у пружању прве помоћи које је организовао Црвени крст Србије у омладинској категорији победила је екипа Старог града, у категорији подмлатка победник је екипа Палилуле, за реалистички приказ победник је екипа из Ужица.

Наступило је 15 екипа омладине, 14 екипа подмлатка, седам екипа петлића из 16 општина и градова из целе Србије које су се пласирале на државно такмичење након победа на општинским, градским, покрајинским и међурегионалним такмичењима.

Овогодишња тема такмичења била је познавање мера прве помоћи код повреда у спорту. На такмичењу су приказана сценарија и повреде које се најчешће дешавају на спортским теренима и у салама.

На церемонији пред отварање такмичења, говорили су председник Црвеног крста Србије професор др Драган Радовановић и др Александра Влачић, директорка Управе за биомедицину при Министарству здравља. Том приликом, партнерима који подржавају Црвени крст Србије додељене су захвалнице.

Такмичење је одржано у сарадњи са Спортским савезом Србије, Олимпијским комитетом Србије, ЈП ”Ада Циганлија”, под покровитељством Министарства здравља Републике Србије.