Ђорђевић са амбасадорком Чен Бо о сарадњи у поштанској делатности

Ђорђевић са амбасадорком Чен Бо о сарадњи у поштанској делатности

15/09/2022 Off By BERB

Фото: Пошта/Вук Бранковић

 

Амбасадорка Народне Републике Кине у Београду Чен Бо и Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, састали су се и разговарали о резултатима у процесу преговора o директној сарадњи јавних поштанских оператора Србије и Кине.

Полазећи од великог потенцијала када је реч о сарадњи Кине и Србије у области поштанске делатности, како би заједнички пружили нове и још боље поштанске услуге, амбасадорка Чен Бо поручила је да ће Амбасада Кине у Београду пружити сву неопходну помоћ у комуникацији пошта двају земаља, те на одговарајући начин подржати поште Кине и Србије.

Директор Зоран Ђорђевић рекао је да су убрзање токова интернет трговине и обезбеђивање неометане испоруке пошиљака из међународног поштанског саобраћаја, посебно оних генерисаних интернет трговином, важни задаци на које можемо да одговоримо само заједничким ангажовањем, у чврстом партнерству и уз помоћ пријатељске Републике Кине, проналажењем нових начина и аранжмана сарадње, преношењем примера добре
праксе и угледајући се на лидере на глобалном нивоу попут Кинеске поште.

Чен Бо и Зоран Ђорђевић исказали су заинтересованост за наставак сарадње у
филателистичкој делатности, као и на промоцији културних садржаја посредством ПТТ музеја Поште Србије. С тим у вези, истакли су успех пројекта издавања специјалне емисије пригодних поштанских марака и филателистичке изложбе посвећених стогодишњици Комунистичке партије Кине, крајем прошле године, на чему је амбасадорка Бо захвалила директору Ђорђевићу и Пошти Србије.