Заплењено око 1,5 килограма марихуане и 130 грама кокаина, ухапшене 3 особе

Заплењено око 1,5 килограма марихуане и 130 грама кокаина, ухапшене 3 особе

09/09/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, у две одвојене акције, запленили су око 1,5 килограма марихуане и 130 грама кокаина и ухапсили три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

 

Полиција је у шуми преко пута куће осумњиченог А. С. (1983) у околини Сопота пронашла око 1,5 килограма марихуане, три вагице за прецизно мерење и око 43 грама психоактивних печурака. Претресом његовог аутомобила заплењена су још два пакетића с марихуаном.

У другој акцији, ухапшени су И. Т. (1981) и М. Б. (1987). Претресом аутомобила М. Б. на Старом граду полиција је запленила око 100 грама кокаина који је, како се сумња, претходно купила од И. Т., док је у њеном стану пронађено још 30 грама кокаина и већа сума новца.

И. Т. и М. Б. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду, док је А. С., уз кривичну пријаву, приведен тужилаштву.