Vučić na otvaranju fabrike “Motherson Group” u Požarevcu

Vučić na otvaranju fabrike “Motherson Group” u Požarevcu

08/09/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju treće fabrike kompanije Motherson Group u Srbiji i poručio da se ispunjava ranije dato obećanje da će biti otvorene nove fabrike i u Požarevcu, dodavši da će grad zbog toga imati veće prihode, ali i da će to mnogo značiti Braničevskom okrugu i celoj zemlji.

 

“Kada hoće da se našale sa svojim gradom, Požarevljani kažu da žive u gradu sa previše istorije. Međutim, ovaj grad stekao je važnost i proizvodnjom i trgovinom. Ovde su uvek živeli vredni ljudi. Danas sam srećan i zato posebno zahvalan gospodinu Sigalu, što su posle Smedereva i Ćuprije odabrali baš Požarevac. Nadam se i da ćemo ovim uspeti da vratimo deo ljudi koji su otišli iz naše zemlje. Ne samo Požarevac, svako mesto u Braničevu je ostalo bez velikog dela stanovnika, jer nisu mogli da nađu posao”, rekao je predsednik Vučić i dodao da će u novoj fabrici biti zaposleno 900 ljudi. On je naveo da u fabrici kompanije Motherson Group u Smederevu radi više od 3.000 ljudi, a u Ćupriji više od 250 ljudi.

“Najlakše je izgraditi halu, mada i to nije lako, ali teže napraviti robu koja može na tržištu da prođe, da imate prodaju godinama i decenijama zbog poverenja. Zato su nam potrebni direktni strani investitori i zato ih i podržavamo”, istakao je predsednik Vučić i dodao da će još mnogo toga morati da se uradi i da se sprovede potpuna rekonstrukcija starog puta do Gradišta, ali i svih ostalih puteva do Crnića, Žabara, Kučeva. Takođe, predsednik je najavio ulaganja države u izgradnju zatvorenog bazena u Požarevcu, kada bude gotova projektna dokumentacija, ali i izgradnju Opšte bolnice u tom gradu.

„To su stvari koje nas danas raduju u ovim trenucima kada se svet bavi ratovima i preživljavanjem”, poručio je predsednik Vučić.