Stefanovića sa ministrom nacionalne odbrane Turske Akarom

Stefanovića sa ministrom nacionalne odbrane Turske Akarom

07/09/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Turske Hulusi Akarom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji u okviru delegacije predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministri Stefanović i Akar saglasili su se na početku bilateralnog sastanka da otvoreni i prijateljski odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana predstavljaju značajan podsticaj za kontinuirani razvoj sveukupne saradnje između dveju zemalja i da saradnja u oblasti odbrane prati ovaj uzlazni trend.

Ministar Stefanović je ocenio da je dosadašnja saradnja dobra, ali da ima prostora i za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti zajedničkih obuka koje su odlična prilika za razmenu iskustava i znanja koja doprinose podizanju operativnih sposobnosti naše vojske, ali i u oblasti vojne industrije i vojnoobrazovnom segmentu.

Ministar Akar se zahvalio ministru Stefanoviću na prošlogodišnjoj poseti Ankari i istakao da upravo ovakvi razgovori imaju veliki značaj za postavljanje smernica i realizaciju daljeg razvoja saradnje. On je izrazio opredeljenost Republike Turske za unapređenje saradnje u vojnoj-vojnoj, vojnoobrazovnoj i oblasti vojne industrije, kao i svim drugim oblastima od obostranog interesa.

Dvojica ministara su ovom prilikom, takođe, razgovarala i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i u svetu.