Сарадња полиција Србије и Турске на високом нивоу

Сарадња полиција Србије и Турске на високом нивоу

07/09/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас са министром унутрашњих послова Република Турске Сулејманом Сојлуом.

 

Двојица министара су на састанку у Београду констатовала да је полицијска сарадња између српске и турске државе на високом нивоу, те да је од прошлог сусрета двојице министара у Истанбулу када је Република Турска била домаћин заседања Генералне скупштине Интерпола, сарадња између двеју полиција интензивирана.

На састанку је посебно истакнуто да је полицијска сарадња у областима од заједничког интереса, као што је борба против организованог криминала, тероризма, ирегуралних миграција и гранична контрола значајно унапређена.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је професионалност припадника турске полиције који су ангажовани у заједничким патролама на прелазима у Републици Србији.

Министри Вулин и Сојлу су истакли да је сарадња Србије и Турске на високом нивоу, баш као и лични односи председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Министар унутрашњих послова Републике Србије и министар унутрашњих послова Републике Турске Сулејман Сојлу потписали су Протокол број 1 између Владе Републике Србије и Владе Републике Турске о Изменама и Допунама споразума о узајамном укидању виза потписаног у Београду 12. јула 2010. године.

Церемонији потписивања Протокола присуствовали су председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган.