Знатна улагања МУП-а у развој спорта у полицији

Знатна улагања МУП-а у развој спорта у полицији

04/09/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је данас завршним утакмицама републичког такмичења „Спорт у полицији 2022“ које се одржава у Врњачкој Бањи и поручио да је у протеклих годину и по дана од стране министарства знатно уложено у развој спорта у полицији, да је основана Спортска јединица чији су припадници Србији и МУП-у донели чак 10 златних медаља са светских полицијских игара, али да је њему као министру полиције најважније то што се све више полицијских службеника бави спортом.

 

„Наставићемо да улажемо у развој спорта у полицији и мени је као министру унутрашњих послова важно да моји полицајци тренирају, буду здрави и високо мотивисани. Бавећи се спортом на адекватан и правилан начин, у добрим условима, уз надзор најбољих тренера, чврсто верујем да ће моји полицајци и своје полицијске задатке и послове извршавати боље и ефикасније. Зато је важно да наставимо да развијамо спорт у полицији и ја сам заиста захвалан Спортском савезу Србије и свим гранским савезима на сарадњи и помоћи коју пружају за унапређење спорта у полицији”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Kако је истакао министар Вулин, припадници Министарства унутрашњих послова су на завршном такмичењу у Врњачкој Бањи показали изузетан квалитет, снагу, борбеност који се стичу само редовним тренирањем, добром дисциплином и упорношћу.

„Показали сте врхунски квалитет, борбеност, снагу, дисциплинованост, мотивисаност, све врлине које одликују српског полицајца. Постизање најбољих резултата и освајање медаља је важно, али ми је још више важно то да се што више вас, полицијских службеника активно бави спортом. Ми смо вам обезбедили најбоље услове за тренирање. Одвојте време и за бављење спортом, не постоји изговор да не тренирате”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Треће републичко такмичење активности „Спорт у полицији“ почело је 2. септембра, а завршава се данас. Од укупног броја такмичара, који су се пријавили за такмичење у дисциплинама футсал, баскет 3×3, одбојка, атлетика, стрељаштво и џудо, у оквиру активности ”Спорт у полицији”, на завршни ниво такмичења у Врњачкој Бањи пласирало се 213 такмичара, односно 24 екипе за такмичење у екипним спортовима.