Ана Брнабић 5. септембра у једнодневној посети КиМ

Ана Брнабић 5. септембра у једнодневној посети КиМ

02/09/2022 Off By BERB

Foto: N1

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће у понедељак, 5. септембра, у једнодневној посети Косову и Метохији, где ће обићи Косовску Митровицу, Звечан и Лепосавић.

 

У посети јужној покрајини, заједно са премијерком, биће и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић.

Брнабић ће посету започети преподне у Косовској Митровици, где ће обићи први мултимедијални центар на северу Косова и Метохије и Духовну академију, након чега је предвиђена посета манастиру Бањска, у општини Звечан.

Она ће поподне, у општини Лепосавић, посетити социјално угрожену породицу браће Радосављевић, која се званично усељава у нову кућу изграђену средствима Владе Србије, а преко Канцеларије за Косово и Метохију.

Премијерка ће посету општини Лепосавић завршити обиласком породичног пољопривредног газдинства.

Посета премијерке Косову и Метохији најављена је у четвртак, 1. септембра, 72 часа пре реализације посете, у складу са Споразумом о званичним посетама, а има за циљ да пренесе поруке за очување мира и стабилности, у оквиру којих се једино може остварити останак и опстанак Срба на Космету.