Односи Србије и Турске на највишем нивоу у новијој историји

Односи Србије и Турске на највишем нивоу у новијој историји

02/09/2022 Off By BERB

Foto: MSP

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Београду са министром спољних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом.

 

Министар Селаковић је оценио да су односи Србије и Турске на највишем нивоу у новијој историји, чему је несумњиво допринео добар лични и професионални однос двојице председника, Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана.

Саговорници су изразили уверење да ће предстојећа посета председника Ердогана и планирано потписивање низа међудржавних споразума дати додатан подстрек развоју укупних билатералних односа.

Посебно задовољство министри су изразили због све интензивније економске сарадње Србије и Турске, констатујући да је у овој години забележен значајан раст трговинске размене.

Шеф српске дипломатије информисао је саговорника о ситуацији на Косову и Метохији, додавши да Србија рачуна на даљу подршку Турске у вези са наставком дијалога Београда и Приштине који би водио компромису и обострано прихватљивом решењу, и допринео очувању регионалног мира и стабилности.

На састанку је било речи и о другим регионалним тема и актуелној геополитичкој ситуацији.