Косово и Метохија и енергетска безбедност приоритети нове Владе Србије

Косово и Метохија и енергетска безбедност приоритети нове Владе Србије

29/08/2022 Off By BERB

Izvor: Vlada Srbije/Foto: rts.rs

 

Мандатарка за састав нове Владе Србије и актуелна премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да ће приоритети рада будућег кабинета бити очување мира и стабилности, Косово и Метохија и енергетска безбедност наше земље.

Брнабић је, гостујући на „Радио-телевизији Србије“ (РТС), оценила да ће нова влада бити влада континуитета, додавши да је Србија кренула да се мења на један невероватан начин од 2014. године.

Од тада је то политика континуитета – фискалне одговорности, економске стабилности, све бољег инвестиционог окружења, што значи константан раст плата и пензија, објаснила је она.

Влада ће инсистирати на завшетку многих инфраструктурних пројеката, попут путне и железничке инфраструктуре, изградње дигиталних путева кроз свако село како бисмо превенирали интерне миграције, али и пројеката из области заштите животне средине – изградње канализационих мрежа и постројења за пречишћавање отпадних вода, поручила је премијерка.

Поред тога, како је оценила, важно је додатно улагање у савремене технологије, а следећи фокус је развој вештачке интелегенције.

Брнабић је навела да очекује да нова влада буде формирана до краја септембра, као и да има стабилну већину у Скупштини Србије.

Мислим да је код договора око Владе најважније да сви будемо свесни тога колико су времена тешка и да је битно да имамо тим који је храбар, ефикасан и спреман да жртвује своје време, јер заиста нема места ни за шта друго осим преданог рада, нагласила је премијерка.