Велико интересовање компанија за програм „Моја прва плата“

Велико интересовање компанија за програм „Моја прва плата“

26/08/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Министар финансија Синиша Мали представио је данас у Новом Саду, у фирми „Energy Net“, трећи циклус програма „Моја прва плата“ који је расписан почетком ове седмице и истакао да је захваљујући овом пројекту 17.000 младих људи у Србији пронашло свој први посао.

Novi Sad, 26. avgusta 2022.- Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Sinisa Mali i direktor Sektora za strateske analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesovic obisli su kompaniju Energy Net povodom pocetka treceg ciklusa programa “Moja prva plata”. FOTO TANJUG/ STASA KENESKI/ bg

 

Министар је рекао да га радује податак да је већ седморо људи добило запослење у тој фирми након завршеног програма, као и да је шесторо младих тренутно на пракси.

Подаци, показују, како је навео, да осамдесет одсто младих људи, који су корисници програма, желе да остану у компанији и након завршене праксе.

„Управо нам је то био циљ. Да нашим младима дамо прву шансу да добију прво радно искуство, након студија и завршене средње школе. То је увек најтеже, добити први посао а онда када стекну то прво искуство, сматрали смо, биће им лакше да нађу нови посао. Иначе, за прве две године спровођења програма преко 17.000 младих је добило прилику да стекне прво радно искуство а преко 10.000 фирми је учествовало у овом програму до сада“, рекао је министар Мали.

Министар је представио и новине овог програма, а то је пре свега повећање накнаде за младе, који се, преко овог програма, ангажују у предузећима.

„Ово је трећа година спровођења овог програма и имамо две новине када је програм у питању. Најпре, повећавамо износ накнаде коју дајемо младима који учествују у овом програму. Нама је жеља била да бар део њихове плате надокнади Влада Србије како би стимулисали послодавце да их у што већем броју запошљавају и да им дају шансу за ово прво радно искуство. Од ове године 30.000 динара биће надокнада када су у питању млади са завршеним факултетом, док ће они са средњом стручном спремом примати 25.000 динара“, рекао је министар Мали.

Министар је додао да право да у програму учествују имају и млади са завршних година факултета, што је био један од захтева студентских организација са којима се разговарало у претходном периоду.

Он је упутио позив и студентима завршних година студија да нађу свој интерес, и да се пријаве и да учествују у овом програму.

Према његовим речима, можда је најважније то што је 90 одсто младих који су учествовали у овом програму рекло, да би програм радо препоручили другима, својим вршњацима и пријатељима.

Како је министар рекао, „Energy Net“ је изузетна компанија са 200 запослених, од којих је више од 40 инжењера који праве иновативне производе у области енергетске ефикасности.

Нешто што сигурно може да користи, не само Србији него да буде и извозни адут за цео регион, када је наша земља у питању, нагласио је министар Мали.

Министар је подсетио и на рокове који су почели да теку у овом програму. Према његовим речима, предузећа која су заинтересована за овај програм, пријављују се већ од ове недеље и пријаве трају до 22. септембра. Од 3. октобра па до краја октобра пријављиваће се млади који желе да уђу у програм а очекивања су да се до краја новембра заврши избор кандидата и да трећу годину заредом кренемо у спровођење још једног јавног позива.

Министар Мали се осврнуо и на стање у економији, истакавши да се цео свет суочава са великим изазовима, нарочито на пољу енергетике.

Он је додао да се у развијеним земљама већ појављује проблем у функционисању фабрика и радних места, али да се Србија добро држи.

„Имате проблем и са фабрикама и са радним местима у великом броју већих и развијенијих земаља Европе, али Србија се добро држи. И то је моја порука вама. Ми у овом тренутку имамо нижу стопу незапослености него што је била 2019. године, пре нивоа кризе. До 20. августа ове године 2,4 милијарде евра страних инвестиција је ушло у Србију. У прва два квартала имали смо раст нашег БДП 4,4 и 4 одсто“, навео је Мали.

Министар је, говорећи о стандарду запослених и грађана, подсетио да су у току преговори са синдикатима и послодавцима и да ће у наредних десетак дана изаћи са коначним ставом у вези са висином минималне цене рада.

„Сигурно ћемо ићи на то да минимална зарада иде на преко 40.000 динара. Дакле много више у реалном износу да је повећамо, него што је повећање инфлације током протеклих 12 месеци“, прецизирао је он.

Такође, министар је подсетио и да ће се ићи на повећање пензија и плата у јавном сектору.

„Од 1. новембра ове године, идемо са повећањем од најмање девет 9 одсто, након тога уследиће још једно повећање од 1. јанура. Дакле, преко 20 одсто ћемо повећати пензије, за наше најстарије суграђане. Идемо и са повећањем плата у јавном сектору као што је председник обећао између 12 и 12,5 одсто, много висе него сто је међугодишња инфлација тако да у реалном износу се трудимо да одржимо и поправимо стандард грађана Србије“, навео је министар.

Министар Мали је подсетио да није заустављена ниједна инвестиција у Србји, да се и даље гради путна инфраструктура, као и болнице, да се отварају фабрике.

„Србија се и даље држи. Колико ћемо и докле ћемо не знам, али моје обећање је да ћемо дати све од себе да уз што мање последице прођемо ову зиму која је пред нама“, поручио је министар уз опаску да је све лакше уз овакве фирме које као „Energy Net“ праве разлику и вуку напред и уз младе, који су наша будућност.

Директор и власник компаније „Energy Net“ Горан Јевтић изразио је задовољство што је његова фирма имала овако једну важну делегацију да угости у својој новој управној згради.

Циљ ове фирме је да брине о вама и ствара бољу атмосферу, навео је Јевтић, додавши да та компанија непрестано улаже у знање.

То радимо са нашим запосленим радницима и они су експерти у свом послу. То чинимо и уз помоћ наших партнера, инсталатера, сервисера у оквиру „Energy Net Академије“, казао је он и подсетио да ова фирма већ тридеесет година запошљава младе људе без искуства.

Додао је и да им је управо програм „Моја прва плата“ помогао да ту традицију подигну на један виши ниво и радује податак да 85 посто полазника овог програма је у фирми постао стални део ове радне заједнице.

Елена Хербут, инжењер техничке подршке, учесник у програму „Моја прва плата“ у компанији је већ девет месеци и задовољна је праксом коју је до сада ту остварила. Она је завршила Факултет техничких наука у Новом Саду.

„На овај програм сам почела да идем од децембра прошле године. Захваљујући програму добила сам прилику после студија да се запослим у компанији „Energy Net“. Међу студентима, професорима и инжењерима влада мишљење да је ово добра фирма у којој млади инжењер може да научи посао на прави начин. Током ових девет месеци имала сам прилику да радим уз ментора ове фирме и на систематски начин научим како да знање са студија пренесем и применим у пракси“, каже Хербут.

Директор у Привредној комори Србије Михаило Весовић подсетио је на значај инжењерских и технолошких компанија за привреду Србије.

„Те фирме имају свој императив у развоју и раду у будућности а то је да имају квалитетне кадрове и да их обликују према својим потребама. Ова фирма није само значајна локална технолошка компанија, него је и регионални играч. Овакав програм је препознат од компанија. Могу да се похвалим и да кажем да иако смо имали преко 5.000 компанија у прва два позива да то очекујемо да ове године буде далеко боље. У првих неколико дана већ имамо 400 компанија које су огласиле негде око 1.000 нових радних места и то је сигнал да радимо праву ствар“, рекао је Весовић.

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић рекао је да му је драго што је баш Нови Сад град у коме сведочимо усешној реализацији једног важног пројекта Владе Србије, а то је пројекат „Моја прва плата“.

„Нови Сад је град младих људи, универзитетски центар и седиште многобројних компанија. Значи нам овај пројекат који реализује Влада Србије преко ресорних министарстава и служи да заживи и драго ми је да је заживео зато што на тај начин млади људи могу да се образују и запосле стекну своје радно искуство, а такође и да послодавци одаберу кадрове који ће бити будућност њихових фирми“, нагласио је Ђурић.