Vulin u poseti kompaniji Rosteh

Vulin u poseti kompaniji Rosteh

22/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин састао се данас са генералним директором “Ростеха” генерал-пуковником Сергејем Чемезовим и генералним директором “Рособоронекспорта” Александром Михејевим, а разговарали су о наставку сарадње Министарства унутрашњих послова и компаније “Ростех”.

 

Српски министар унутрашњих послова, који борави у званичној посети Москви, истакао је да су односи и сарадња Србије и Русије на високом нивоу, баш као и лични односи српског и руског председника.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је набавка техничких средстава које производи “Ростех” изузетно значајна за унапређење капацитета Министарства унутрашњих послова и још веће ефикасности српске полиције.

Генерални директор “Ростеха” генерал пуковник Сергеј Чемезов, који је дугогодишњи близак пријатељ и сарадник председника Руске Федерације Владимира Путина, одликовао је раније у Москви министра унутрашњих послова Александра Вулина медаљом за изузетан допринос развоју сарадње МУП-а Србије и “Ростеха”.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, командант Жандармерије Дејан Луковић, заменица начелника Сектора за међународну сарадњу МУП-а Маја Јестровић и координатор у Сектору за међународну сарадњу Милош Анђић добили су данас у Москви медаље директора федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитрија Шугајева за унапређење војно-техничке сарадње.