Понос и неизмерно поштовање према церским јунацима

Понос и неизмерно поштовање према церским јунацима

19/08/2022 Off By BERB

Foto: Dejan Urošević

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић предводила је данас у Текеришу државну церемонију полагања венаца и одавања поште поводом 108-годишњице битке на Церу, поручивши да ће Србија вечно бити на страни мира.

Кисић је истакла да је и данашња Србија исто храбра као што је била пре 108 година и да ће се, вођена најсветлијим примером патриотизма церских јунака, увек борити за мир и слободу.
Зато овде, у Текеришу, данас поручујемо да је Србија, вођена мудром политиком председника Републике Србије Александра Вучића, слободна држава, која јесте и која ће вечно бити на страни мира, разумевања, толеранције и сарадње, нагласила је министарка.
Према њеним речима, само у слободи и миру наша земља може да иде напред, да привредно и економски јача, да својим грађанима буде још боље место за живот.
Кисић је рекла да је храбра српска војска пре 108 година извојевала прву савезничку победу у Првом светском рату, против знатно јаче и опремљеније војске, против силе над силама и да данас у Текеришу сви осећају бескрајни понос и неизмерно поштовање према церским јунацима, који су се борили за све будуће генерације.
Понос и поштовање према онима који су симбол јунаштва, части, поштења и одлучности у борби за слободу, онима којима је реч отаџбина била светиња. На томе ће им Србија заувек бити захвална, поручила је Кисић.
Поред министарке Кисић, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, начелник Мачванског округа Владан Красавац, помоћник градоначелника Лознице Љубинко Ћокић, градоначелник Шапца Александар Пајић, председник Општине Крупањ Иван Исајловић, представници амбасада и бројних удружења и грађана oпредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.