Završena druga runda dijaloga Beograda i Prištine

Završena druga runda dijaloga Beograda i Prištine

18/08/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Druga runda dijaloga delegacija Beograda i Prištine, koje su predvodili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti, uz posredovanje Evropske unije, završena je danas u Briselu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u obraćanju naovinarima da će predsednik Vučić još izvesno vreme ostati u Briselu i da će se u petak, 19. avgusta, obratiti javnosti.

Mi smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Vučić ostaje još izvesno vreme u Briselu. Sutra po povratku u Beograd će se obratiti javnosti i biće to jedno od njegovih najznačajnijih obraćanja, naglasio je on.

U Briselu su od jutros održane dve runde dijaloga Beograda i Prištine – prvo je održan sastanak predsednika Srbije i premijera privremenih kosovskih institucija sa predstavnicima Evropske unije Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom.

Nakon bilateralnog sastanka Aljbina Kurtija sa zvaničnicima EU, usledila je bilaterala Aleksandra Vučića sa evropskim posrednicima.

Predsednik Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koji će se održati u nedelju, u 11 časova, u Palati Srbije.