При крају радови на 10 километара канализационе мреже у Лајковцу

При крају радови на 10 километара канализационе мреже у Лајковцу

13/08/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас, током обиласка радова на изградњи комуналне инфраструктуре у општини Лајковац, да је у питању велики и авангардан еколошки пројекат који обухвата најмодернију канализациону инфраструктуру и колекторска постројења за пречишћавање отпадних вода на подручју 30 локалних самоуправа.

„Урадили смо велики посао до сада на територији општине Лајковац. Изградили смо 10 километара канализационе инфраструктуре тако да смо у самој завршници радова где припремамо асфалтирање“, истакао је Момировић.
Момировић је додао да се само у Лајковцу ради на четири или пет различитих локација у које инвестира Влада Србије са циљем да потпуно промени еколошку слику на територији широм наше државе.
Министар је оценио да су еколошки пројекти најважнији за Републику Србију и додао да ће на територији целе државе биће завршено око 300 километара канализационе инфраструктуре до краја септембра, а да је у плану да до краја године у рад буде пуштено четири постројења за пречишћавање отпадних вода.
Обиласку радова на изградњи канализационе мреже у општини Лајковац у оквиру пројекта „Чиста Србија“ присуствовао је и председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је том приликом потврдио да се радови одвијају планираном динамиком у складу са временским условима и захтевима на терену.
„Веома сам поносан што је општина Лајковац део пројекта Чиста Србија, који је уједно и историјски пројекат у области екологије и који ће побољшати услове за живот у овој општини“, рекао је Живковић.
У општини Лајковац у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено 33 километара канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода која обухватају 10.100 становника. Вредност инвестиције у изградњу комуналне инфраструктуре у општини Лајковац је 15,3 милиона евра. Извођач радова је кинеска компанија „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC).