Наставак улагања у образовање будућих припадника МУП-а

Наставак улагања у образовање будућих припадника МУП-а

12/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин посетио је данас полазнике 33. класе Центра за основну полицијску обуку на теренској обуци на Фрушкој Гори и поручио им да су им држава и Министарство дали најбоље услове за стицање знања и вештина, али да је на њима да указано поверење оправдају кроз посвећен и предан рад за своју државу и грађане, штитећи их од свих облика криминала.

 

„Држава Србија на челу са председником Александром Вучићем брине о вама, верује у вас, улаже у развој ваших способности и вештина, а на вама је да указано поверење оправдате кроз свој будући рад за добробит српске државе и њеног народа, штитећи их од сваког зла, од сваке врсте криминала. Ваша држава и ваше Министарство даће вам најбоље услове за образовање и напредак, добићете најбољу и најсавременију опрему и униформу, али углед морате сами да изборите и стекнете својим поштеним и правичним односом према грађанима и доследним примењивањем и спровођењем закона”, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који је истакао да држава Србија и МУП озбиљно улажу у школовање и образовање будућих кадрова и додао да ће, приликом запошљавања у МУП-у они који су завршили Криминалистичко-полицијски универзитет или прошли кроз Центар за основну полицијску обуку, увек имати приоритет.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је после много година поново успостављена институција позорника, да у највећим градовима Србије тренутно на улицама има 900 полицајаца позорника, те да се и полазници 33. класе припремају да постану позорници чији је основни задатак да буду на услузи обичном човеку.

„Обучавамо вас и припремамо да будете полицајци у заједници, да будете позорници, да будете на услузи људима са којима живите, да постанете део њиховог живота, да будете вредни њиховог поверења. Ваш посао и ваш задатак је да будете на услузи сваком оном коме је помоћ потребна, да будете на услузи обичном човеку. Успех вашег рада мериће се по томе колико вас поштују и цене обични и вредни људи”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова поручио је да су полазници 33. класе Центра за основну полицијску обуку приказали висок ниво знања, способности и вештина које су стекли током вежби и обука, али да су, пре свега, показали изузетну мотивисаност, снагу, вољу и патриотизам који одликује српског полицајца.

Полазници 33. класе Центра за основну полицијску обуку извели су показно-тактичку вежбу контроле лица у путничком моторном возилу на безбедносном пункту.