Богата фестивалска понуда доприноси унапређењу  имиџа и туристичке привреде Србије

Богата фестивалска понуда доприноси унапређењу имиџа и туристичке привреде Србије

12/08/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је да Србија наставља да унапређује свој имиџ и своју туристичку понуду и да томе посебно доприноси развој фестивала и бројних других манифестација у нашој земљи.

 

Она је подсетила да је министарство надлежно за туризам за 2022. годину подржало 82 манифестације са 77 милиона и 250 хиљада динара, са циљем да Србију учини још атрактивнијом и још пожељнијом туристичком дестинацијом.

„Ово лето је у Србији у знаку фестивала. Само у августу имамо више од 250 разних културних, гастрономских, забавних, дечјих, едукативних, природњачких, спортских и авантуристичких манифестација, као што су: Нишвил и Филмске сусрете у Нишу, Лав Фест у Врњачкој Бањи, Сабор трубача у Гучи, Фестивал балона у Крушевцу, Бир фест и Мјузик вик у Београду, Мун фест на Старој планини, Нушићијаду у Ивањици, Зајечарско културно лето, АртЛинк фестивал“, истакла је Матић.

„Такође и манифестације и фестивали као што су Егзит, Сабор трубача у Гучи, Косидба на Рајцу, Дринска регата, Xross hard enduro рели, али и Златовање, Фестивал балона у Крушевцу, Зајечарска гитаријада, Маглич фест, Жупска берба, БИТЕФ и многи други догађаји са највећим именима светске сцене који наступају у нашој земљи, чине Србију атрактивном и аутентичном туристичком дестинацијом“, додала је министарка.

Имајући у виду богату фестивалску понуду током овог лета и чињеницу да је само током првих шест месеци ове године број долазака туриста у Републику Србију већи за чак 65,4 одстоу односу на исти период 2021. године, министарка Матић изразила је уверење да до краја ове и током следеће године можемо очекивати још боље резултате захваљујући улагањима у инфраструктуру, додели ваучера за одмор у Србији и континуираном унапређењу квалитета и разноврсности туристичке понуде.