Михајловићева: Цена пелета ограничена

Михајловићева: Цена пелета ограничена

10/08/2022 Off By BERB

Foto: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је цена пелета ограничена на 320 евра по тони и да ће инспекције у наредном периоду контролисати учеснике на тржишту како би се осигурало поштовање мера које је Влада усвојила.

 

Одговарајући на питања новинара о ситуацији на тржишту пелета, Михајловићева је рекла да је цена пелета ограничена на 320 евра по тони, на основу уредбе коју је Влада донела, и да сада предстоје активности да се помогне „Србијашумама“ да имамо довољно сировог дрвета.
”Додатно, инспекција ће контролисати и пелетаре и складишта, јер не можемо да дозволимо да неколико стотина хиљада домаћинстава пређе да се греје на струју због проблема са другим енергентима”, рекла је Михајловићева приликом обиласка радова на изградњи разводног гасовода Александровац – Нови Пазар – Тутин.

Она је додала да је држава урадила све да обезбеди да има довољно струје и гаса ове зиме, и да се на томе ради већ годину дана уназад.
”Наравно, могу се догодити и неочекиване ситуације, да постоје проблеми са увозом, али за то смо припремили кризне планове. Криза ће трајати и поред свега што предузима држава, важно је да сви заједно поведемо рачуна и о потрошњи”, навела је Михајловићева.