Јединица за сузбијање еколошког криминала појачава надзор

Јединица за сузбијање еколошког криминала појачава надзор

09/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је данас, после обиласка Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, да су преданим и ангажованим радом припадника ове јединице заштићени многи природни ресурси, биљни и животињски свет наше земље и наше шуме, реке.

 

„За четири месеца, колико Јединица ради, поднета је 291 кривична пријава против 217 лица која су починила 291 кривично дело из области еколошког криминала, од оних који су на црно продавали заштићене врсте, убијали и злостављали животиње, вршили криволов, чинили шумске крађе, па до оних који су загађивали наше реке, наша природна богатства”, рекао је министар Вулин после састанка са начелником и припадницима Јединице.

Нагласио је да сви они који уништавају наше природне ресурсе, биљни и животињски свет, загађују природу, свесно или не, врше злочине не само према нама који смо ту, већ и према будућим генерацијама које ће нашу земљу наследити.

„Да бисмо били вредни трајања, да би нас потомци са поносом помињали, морамо чувати не само независност и слободу, већ и воду, земљу, шуме које им остављамо”, нагласио је министар Вулин.

Најавио је да ће Јединица у наредном периоду појачати рад и надзор у свим деловима Србије и упозорио да ће се сви они који уништавају наслеђе које су нама оставили наши преци, а ми треба да пренесемо својој деци, наћи на удару српске полиције, бити откривени и у складу са законом процесуирани.