Михајловићева: Региону потребни мир и стабилност, не нове кризе и враћање у прошлост

Михајловићева: Региону потребни мир и стабилност, не нове кризе и враћање у прошлост

01/08/2022 Off By BERB

Foto: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да су у условима економске и енергетске кризе у Европи региону преко потребни мир и стабилност, а не изазивање нових криза и враћање у прошлост.

 

“Србија и њен председник Александар Вучић чине све да сачувамо мир и стабилност у региону, иако је то веома тешко кад приштински политичари имају неке друге интересе на уму, а који су супротни интересима свих људи који живе на овим просторима, без обзира на националност. Ово је ко зна који пут да Приштина повлачи једностране потезе којима покушава да дестабилизује читав регион, а да није испунила ни оне обавезе које је сама потписала, као што је формирање Заједнице српских општина са којом се касни девет година”, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да се очување стабилности и развој региона могу постићи само кроз дијалог, компромис и спремност на сарадњу у циљу боље будућности за све грађане.

„Потези које вуче Приштина могу да нанесу само штету и воде у то да регион, уместо да буде препознат по економском развоју, постане извор нових криза и нестабилности, а то значи и заустављање развоја и даљи одлазак људи. Без обзира на све притиске и провокације, Србија је увек била и биће уз свој народ на Косову и Метохији, и наставиће да трага за одрживим решењима”, рекла је Михајловићева.