Разбијена кријумчарска криминална група на простору Малог Хоргоша

Разбијена кријумчарска криминална група на простору Малог Хоргоша

26/07/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у оквиру континуиране контроле кретања и боравка илегалних миграната и проналаска кријумчара и оружја спровели су рано јутрос акцију на простору Малог Хоргоша и разбили још једну кријумчарску банду. Пронађено је 120 илегалних миграната и хладно и ватрено оружје, као и више стотина пасоша и личних докумената које су кријумчари одузели мигрантима.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је присуствовао акцији, истакао је да је држава Србија одговорна, хумана и организована земља у којој се поштују закони и достојанство сваког човека.

„Свако људско биће које се нађе на нашој територији има права која беспоговорно поштујемо, има право на достојанство, али ниједна кријумчарска банда неће проћи кроз Србију, а да буде наоружана, да не буде пронађена, разбијена и кажњена“, поручио је министар Вулин.

Нагласио је да Србија наставља са континуираним радом на контроли илегалних миграција и разну банду и олош који носи оружје проналази и одводи у затворе, где ће се суочити са правдом.

„Србија није паркинг за мигранте. Србија неће дозволити да се наш начин живота на било који начин мења и угрожава доласком миграната, или било кога другог. Држава Србија води рачуна да на целој њеној територији само она, само држава Србија, може да има монопол на примену физичке силе. Ми чувамо наш начин живота, поштујемо достојанство сваког човека, али у овој земљи ћете поштовати закон и нећете бити наоружани“, казао је министар полиције.

Припадници Министарства унутрашњих послова континуирано врше контролу кретања и боравка илегалних миграната у околини границе са Мађарском, у циљу проналска кријумчара и оружја, како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана Србије, као и самих миграната.