У канализациону инфраструктуру у Мионици уложено 10,5 милиона евра

У канализациону инфраструктуру у Мионици уложено 10,5 милиона евра

24/07/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић/МГСИ

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић истакао је, током обиласка радова на изградњи комуналне инфраструктуре у општини Мионица, да је на територији целе државе у оквиру пројекта „Чиста Србија“ реализовано око 160 километара нове канализационе мреже.

Момировић је подсетио на то да је оперативни план да се до краја године заврше и четири постројења за пречишћавање отпадних вода, и истакао да се у Мионици и Бањи Врујци гради око 20 километара нове канализационе инфраструктуре и два постројења за пречишћавање отпадних вода, у шта је инвестирано 10,5 милиона евра.

Из темеља мењамо еколошку слику наше лепе земље и инвестирамо у нове еколошке пројекте. Само смо у Новом Саду изградили нова 32 километра канализационе мреже, нагласио је министар.

Председник Општине Мионица Бобан Јанковић оценио је да је пројекат изградње канализационе мреже и пречистача отпадних вода можда и историјски за ту општину.

Грађани Мионице виде да држава доста улаже, ми смо о пројекту изградње комуналне инфраструктуре сањали, а сада видимо да ће Мионица бити место по свим еколошким стандардима, додао је он.

У општини Мионица у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђен 10.581 метар канализационе мреже и постројење за прераду отпадних вода, док ће у Бањи Врујци, уз постројење за прераду отпадних вода, бити изграђено и 8.498 метара канализационе мреже. Извођач радова је кинеска компанија „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC).