Припадници полиције расветлили покушај убиства

Припадници полиције расветлили покушај убиства

22/07/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, Полицијске станице Палилула, синхронизованом акцијом расветлили су покушај убиства од 6. маја ове године, запленили дрогу и оружје и ухапсили три особе.

 

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају, полиција је ухапсила М. К. (1998), који је, како се сумња, 6. маја ове године, у Улици Слободана Јовановића, након краће свађе, песницом задао више удараца по глави и телу оштећеном мушкарцу, а потом га оштрим предметом убо у леђа, тешко га повредивши.

У другој акцији, полицијски службеници ухапсили су А. К. (1989), због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћена производња, држање, ношење и промет експлозивних материја. Претресом стана који користи осумњичени А. К., полиција је пронашла око 60 грама хероина, око 300 грама смесе која се користи за увећање масе наркотика, опрему за припрему и паковање дроге, пиштољ, шест метака, два мобилна телефона и новац.

У наставку акције, полиција је у Улици Грге Андријановића зауставила И. К. (1997), код кога је пронађен 71 грам амфетамина. Он је ухапшен због постојања основа сумње да извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Тројици осумњичених одређено је задржавање до 48 часова, након чега су, уз кривичне пријаве, приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.