Рониоци САЈ-а спремни да одговоре на сваки изазов

Рониоци САЈ-а спремни да одговоре на сваки изазов

15/07/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас редовној обуци ронилаца Специјалне антитерористичке јединице на Завојском језеру.

 

Након приказане обуке диверзантског извиђања лица и објекта и неприметног прилаза и хапшења лица на пловном објекту, министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да су рониоци САЈ-а још једном приказали завидан ниво обучености и спремности да одговоре сваком задатку и изазову.

„Рониоци САЈ-а још једном су приказали завидан ниво обучености, спремности и способности да одговоре сваком безбедносном изазову. Баш као што се припадници Специјалне антитерористичке јединице изванредно сналазе и у дневним и у ноћним условима и у ваздуху, показали су да се исто тако добро сналазе и у водама са врло ниском видљивошћу”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Захваљујући великој подршци и помоћи коју имамо од стране председника Вучића, ми смо данас у прилици да за наше најелитније јединице обезбедимо најсавременију опрему и најбоље и најквалитетније обуке. Рониоци САЈ-а ускоро ће добити најсавременију ронилачку опрему која ће им помоћи да још ефикасније и успешније обаве своје задатке и у водама са врло ниском видљивошћу. Специјална антитерористичка јединица је један од стубова очувања безбедности и стабилности државе и ја сам свим њеним припадницима неизмерно захвалан на томе што су у сваком тренутку спремни да заштите своју државу и грађане”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Рониоци САЈ-а су на Завојском језеру приказали и “Фрог” систем роњења који се одликује затвореним кругом дисања што омогућава неприметан прилазак локацији.