Полиција у Београду запленила четири килограма хероина изузетне чистоће

Полиција у Београду запленила четири килограма хероина изузетне чистоће

14/07/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су тројицу припадника организоване криминалне групе и запленили четири килограма хероина изузетне чистоће.

Ухапшени су Н. К. (1980) из Београда, за кога се сумња да је организатор ове организоване криминалне групе, црногорски држављанин И. Б. (1986) и П. П. (1987) из околине Шапца.
Сумња се да је Н. К. на територији Турске куповао хероин, док су за транспорт наркотика у Србију били задужени И. Б. и П. П.
Припадници УКП-а су, у сарадњи са Интервентном јединицом 92, након што је, како се сумња, П. П. на територији Београда предао више картонских кутија са наркотицима осумњиченом И. Б., зауставили аутомобил којим је управљао И. Б. и пронашли осам пакета са хероином.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега су, уз кривичну пријаву, приведени Тужилаштву за организовани криминал.