Ускоро најсавременија падобранска опрема за припаднике САЈ-а

Ускоро најсавременија падобранска опрема за припаднике САЈ-а

13/07/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је данас редовној падобранској обуци припадника Специјалне антитерористичке јединице у Лисичјем јарку.

 

Министар унутрашњих послова истакао је да ће падобранци САЈ-а ускоро добити најсавременију падобранску опрему.

„Министарство унутрашњих послова наставља да развија своје најелитније јединице. Падобранци САЈ-а ускоро ће добити најсавременију падобранску опрему помоћу које ће моћи да на још ефикаснији, али и безбеднији начин изводе своје скокове. У последњих годину и по дана број скокова падобранаца САЈ-а значајно је повећан у односу на 2018. или 2019. годину”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Захвалан сам председнику Србије Александру Вучићу на помоћи и подршци коју пружа Министарству унутрашњих послова. Наставићемо са великим улагањима у развој наших елитних јединица и њених припадника. По квалитету и обучености наших припадника елитних јединица далеко смо испред региона и међу првима у Европи. Учинићемо све да Специјална антитерористичка јединица буде још опремљенија, још снажнија и ефикаснија и да њени припадници имају најбоље услове за извршавање задатака, али исто тако да приликом извршавања задатака буду још безбеднији и заштићенији”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Падобранци Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова извели су скокове са комплетном борбеном опремом и наоружањем за борбена дејства.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин извео је скок на висини од 3.500 метара.