Захвалност запосленима у систему социјалне заштите на пожртвованом раду

Захвалност запосленима у систему социјалне заштите на пожртвованом раду

11/07/2022 Off By BERB

Foto: MINRZS

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић на Свечаној академија поводом обележавања 10 година постојања Коморе социјалне заштите, поручила је, да Систем социјалне заштите представља стуб сваког друштва и опстаје захваљујући радницима у социјалним службама.

 

Министарка Кисић је истакла да су социјални радници одговорни, савесни, пожртвовани, несебични, оснажују и проналазе најбоља решења за грађане којима је помоћ потребна.

„Ви сте наши тихи хероји, радите професионално свој посао, често сте одвојени од породица и немате радно време“, нагласила је министарка и додала да је систем социјалне заштите стабилан захваљујући управо запосленима.

Кисић је нагласила да је на унапређењу система социјалне заштите доста тога урађено у претходном периоду и да се и даље ради на кадровском јачању свих установа социјалне заштите и да је неопходно побољшати и медијску слику, односно извештавати о добрим странама ове професије.

Кисић је свим члановима Коморе честитала јубилеј и захвалила им на свему што чине да систем социјалне заштите буде јак, а корисници задовољни.

Председница Коморе социјалне заштите Сандра Перић истакла је да данас није само јубилеј коморе, него и дан система социјалне заштите и свих запослених. Перић је напоменула да посао социјалних радника тежак, захтеван и изазован и веома често под лупом јавности. Захвалила је свим колегама који раде у овом систему на преданом раду и пожртвованости.