Провера тачности листе жеља преко портала Моја средња школа

Провера тачности листе жеља преко портала Моја средња школа

08/07/2022 Off By BERB

Foto: mojasrednjaskola.gov.rs

 

Ученици и родитељи, могу извршити проверу тачности листе жеља – електронским путем преко портала Моја средња школа или у самим школама, у суботу, 9. јула 2022.године.

Уколико евентуално имају приговор на изражене листе жеља приговор подносе у основној школи од 8 до 15 часова, где је и уношење исправки.
Електронско попуњавање листе жеља преко портала mojasrednjaskola.gov.rs. било је омогућено до 6. јула до поноћи, након чега је систем закључан, а родитељи су могли сутрадан у школама да предају листу жеља у папирном облику.
У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама. Такође, у среду 13. јула биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.
Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула 2022, док ће дан касније 15. јула бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.
Од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе после првог и другог уписног круга.
Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.