Vučić u poseti Moravičkom okrugu

Vučić u poseti Moravičkom okrugu

06/07/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u poseti Moravičkom okrugu gde je obišao Ivanjicu i Goliju, razgovarao sa meštanima i sastao se sa predsednicima opština Ivanjica, Sjenica, Raška, Arilje, Kosjerić i Požega.

 

Tokom posete, predsednik Vučić je rekao da će stanovnici ovog kraja videti i osetiti značajne pomake, te da će država uložiti u obnovu lokalnih i regionalnih puteva u Moravičkom okrugu.
Posetom porodične firme za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća  Floriva u selu Radaljevu, predsednik Aleksandar Vučić započeto je svoju današnju posetu ivanjičkom kraju.
Tom prilikom mu je predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović uručio zahvalnicu u ime malinara zbog toga što je „država ispunila sve što je malinarima i obećala“ dodajući da je Ivanjica dobila 250 traktora sa mehanizacijom, mineralno đubrivo i drugo.
Pre sastanka sa predsednicima opština Moravičkog okruga, predsednik Vučić se obratio građanima, koji su se u velikom broju okupili da ga pozdrave.
“Dobili smo zahtev od opštine na oko 15 miliona evra da uložimo u puteve. Rekli su mi da su putevi najveći problem. Uložićemo, najpre u glavnu ulicu i to posle 30 godina obećanja, što ćete pre kraja meseca videti da počinjemo da radimo. U taj projekat biće uloženo 1,5 miliona evra, a pre kraja godine biće uloženo pet miliona u putnu infrastrukturu u opštini Ivanjica“, naglasio je predsednik Vučić dodajući da će radovi krenuti odmah.
Predsednik Vučić naveo je da se sa kineskim partnerima radi na projektovanju autoputa Požega – Ivanjica, kao i Ivanjica – Duga Poljana – Boljare, što će značiti za turističke potencijale Ivanjice, ali i Golije.
Pored toga, predsednik Vučić je najavio o povećanje penzija od preko 19 odsto, ulaganja u politiku nataliteta, više sredstava za novorođenu decu, majke i više prava za porodilje.
Obraćajući se okupljenim meštanima, predsednik Republike Srbije ukazao je i na velike probleme koji nas očekuju predstojeće zime ističući da isključivo treba da se uzdamo u sebe, čuvamo mir, jedinstvo svoje zemlje i brinemo o njoj.
“Vršiće pritiske na nas i oko Kosova i Metohije, i oko sankcija i svega drugog. Mi ćemo da sačuvamo mir, ali ćemo da čuvamo i svoju slobodu da samostalno i nezavisno donosimo odluke, da možemo da kažemo da imamo državu koja odluke donosi samo u interesu svojih građana“, poručio je predsednik Vučić.
Nakon sastanka sa predsednicima opština Sjenica, Raška, Arilje, Kosjerić, Požega i Ivanjica, predsednik Srbije je izjavio da će Ivanjica za obnovu puteva odmah dobiti pet miliona evra, a Arilje četiri, kao i da je planirana gradnja skijaškog centra na Goliji i kanalizacije na Kopaoniku.
Predsednik Aleksandar Vučić je danas takođe posetio i domaćinstvo Vukašina i Stevke Bogdanovića u selu Kumanica kod Ivanjice, a tamo su ga pored mnogobrojnih članova te porodice dočekali i mnogi drugi meštani.
“Blagosloveni su Vukašin i Stevka sa ovako velikom porodicom i plodnom zemljom na kojoj svi vredno rade. Radićemo još napornije kako bi sve porodice u opštini Međurečje bolje živele i radile“, rekao je predsednik Vučić.
U razgovoru sa predsednikom Vučićem meštani su još jednom zatražili izgradnju puteva, koja bi im olakšala svakodnevne aktivnosti i dodatno pomogla u poslovanju.
Predsednik Vučić je pri kraju posete Moravičkom okrugu obišao i Goliju i prisustvovao prezentaciji projekta razvoja turizma i izgradnje skijališta na toj planini.
Uz napomenu da je prethodno potrebno razviti putnu, elektro i drugu infrastrukturu, predsednik Vučić je istakao da Golija ima veliki turistički potencijal kao Kopaonik i Zlatibor, pa i veći.
Tokom prezentacije, predstavljeni su planovi i mogućnosti, rečeno je i da bi projekat skijališta koštao oko 35 miliona evra, a predsednik Vučić je skrenuo pažnju na to da bi gradnja mogla da počne 2024. godine.
„Golija će biti čudesno mesto i jedno od najlepših za skijanje. Ovakvu lepotu nisam video nigde, ni u Srbiji, a ni u svetu“, zaključio je predsednik Vučić.