Интензивирање сарадње са Италијом у области рада и запошљавања

Интензивирање сарадње са Италијом у области рада и запошљавања

17/06/2022 Off By BERB

Foto: MINRZS

 

Mинистаркa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријa Кисић разговарала је данас у Риму са министром рада и социјалне политике Републике Италије Андреом Орландом о унапређењу билатералних односа две земље.

На састанку је разговарано о могућности потписивања новог споразума у области социјалног осигурања, као и о потписивању меморандума о сарадњи два министарства у области рада и запошљавања.

Министарка Кисић и министар Орландо су се сагласили да су билатерални односи Републике Србије и Републике Италије пријатељски и веома развијени и да би потписивањем ова два документа ти односи били додатно побољшани.

Министар Орландо је похвалио напоре Владе Републике Србије да покрене процес примене програма „Гаранције за младе“, као и формирање Радне групе која ради на изради Плана имплементације тог програма.

Министарка Кисић је захвалила Републици Италији на снажној и континуираној подршци Србији у процесу европских интеграција. Она је додала да очекује да сарадња два министарства буде још интензивнија, а посебно у областима безбедности и здравља на раду и политике за младе.

На маргинама конференције о старењу, коју у Риму организује Економска комисија УН, министарка Кисић се састала и са министарком рада и социјалне политике Републике Северне Македоније Јованком Транчевском, са којом је разговарала о наставку сарадње, а посебно у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.