Predsedništvo SNS: Aleksandar Šapić gradonačelnik, Vesna Vidović zamenica

Predsedništvo SNS: Aleksandar Šapić gradonačelnik, Vesna Vidović zamenica

16/06/2022 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd, Beta/ Foto: FoNet

 

Predsedništvo Srpske napredne stranke većinom glasova usvojilo je predlog Gradskog odbora SNS-a u Beogradu da Aleksandar Šapić bude kandidat te stranke za gradonačelknika Beograda, saopštila je Ana Brnabić obraćajući se novinarima posle sednice Predsedništva stranke. Za zamenicu gradonačelnika, kako je najavila, biće predložena Vesna Vidović iz SNS.

 

Brnabić je rekla da je Šapić bio jedini predloženi kandidat, i da će taj predlog biti upućen Skupštini grada i naći se na dnevnom redu sednice koja će biti održana u ponedeljak.

Najavila je da će biti promena i u Gradskom veću i određenim sekretarijatima, ali da će to „nešto kasnije“ doći na dnevni red.

“Očekujemo da imamo dodatnu novu energiju u Beogradu, da završimo započete projekte i započnemo nove projekte u skladu sa onim što su građani na izborima rekli, i da ispunimo poverenje koje su nam dali”, poručila je Brnabić.

Kao najvažnije projekte istakla je beogradski metro, ali i Linijski park na Dorćolu, pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, dalji razvoj železničke infrastrukture, proširenje Naučno-tehnološkog parka i izgradnju kreativnog centra “Ložionica” u neposrednoj blizini mosta “Gazela”.

“Sigurna sam da će ovaj tim sa ostalim ljudima u Gradskoj upravi – od kojih sam rekla da će dosta da ih se dodatno menja, pa i u samom Gradskom veću – dobro raditi posao u interesu Beograđana. Ponosna sam na ono što je SNS uradila u Beogradu i za Beograd, koliko smo istorijski promenili Beograd, koliko je to danas savremen, moderan grad koji pruža mnogo bolje uslove za život, ali i za investitore, privredu, lokalne startap inovacione kompanije, i to je trend koji mora da se nastavi i ubrza”, istakla je Brnabić.

Na pitanje novinara šta će biti sa Goranom Vesićem koji je već devet godina u vrhu vlasti u glavnom gradu, Brnabić je rekla da se niko iz SNS-a nije “venčao za funkciju”.

“Tako da je potpuno u redu da ljudi budu na određenoj funkciji i rade neki posao i onda da ne rade taj posao i ne budu na toj funkciji “, rekla je ona.

Prema njenim rečima, možda će biti na nekoj drugoj funkciji a možda neće, i ” to je potpuno prirodno”.

Koalicija sa SPS – može biti, ali ne mora biti

Brnabić je objasnila i da saradnja sa SPS znači nastavak saradnje u gradu, ali se ne vezuje za koalicije na republičkom nivou koje “mogu biti, ali ne moraju biti”.

Brnabić je izrazila nadu da će nova vlada biti formirana do kraja jula, optuživši pritom opoziciju za “beskonačne žalbe i beskonačan izborni proces”, jer je zahtevala i izborila se za takve izborne uslove.