Од данас интензивна провера пловних путева и пловила широм Србије

Од данас интензивна провера пловних путева и пловила широм Србије

16/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова Јединице за безбедност на рекама, формиране на иницијативу министра унутрашњих послова Александра Вулина, у сарадњи са службеницима Управе царина, надлежним инспекцијама и службама лучких капетанија од данас спроводе интензивне координисане активности усмерене на детаљне провере свих пловних путева и пловила широм Србије.

 

„Наше највеће пловне реке, а посебно Дунав биће очишћене од шверца нафте и акцизних производа. Између наших ауто-путева и пловних путева нема разлике, и баш као што су наше саобраћајнице и коридори сигурни и безбедни, тако и наше пловне реке морају да буду сигурне и безбедне. Зато смо и формирали Јединицу за безбедност на рекама, да би се непрестано и интензивно борила против шверца нафте и акцизних производа. Од заједничке сарадње припадника МУП-а, Управе царине, служби лучких капетанија и надлежних инспекција, очекујем још боље и ефикасније резултате у сузбијању шверца на нашим пловним путевима”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Јединица за безбедност на рекама је од почетка свог рада, у марту месецу, па до данас, значајно повећала број откривених кривичних дела из области недозвољеног промета акцизних производа и недозвољеног складиштења робе у односу на исти период прошле године када је те послове обављала Полицијска испостава за безбедност на рекама. Од марта до маја ове године, Јединица за безбедност на рекама одузела је више од 36 тона нафтних деривата и преко 96.000 цигарета. Подсећам и да су припадници Министарства унутрашњих послова са службеницима Управе царина 24. маја у луци Прахово запленили рекордан товар од чак 50 тона непријављених цигарета разних робних марки и пресекли још један организовани ланац нелегалне трговине акцизним производима. Све наше реке и наши пловни путеви биће очишћени од шверца”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.