Наставак сарадње са ЕБРД на пројектима који доприносе развоју

Наставак сарадње са ЕБРД на пројектима који доприносе развоју

15/06/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са потпредседником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Аленом Пијуом о наставку заједничког рада на реализацији пројеката који ће допринети развоју српске економије.

 

Премијерка Брнабић је изразила задовољство на досадашњој сарадњи и истакла значај подршке ЕБРД у областима енергетске ефикасности, развоју ИТ сектора као и заштити животне средине. Она је истакла да су на листи приоритета улагања у инфраструктурне пројекте и у обновљиве изворе енергије.

Премијерка је упознала саговорника са напретком процеса реформи у областима економије, образовања, подизању еколошке свести код најмлађих у оквиру школског програма, као и значајном успеху у домену дигитализације.

Она је нагласила да је у наредном периоду приоритетни циљ улагање и јачање ИТ сектора, у чему би подршка ЕБРД била од изузетног значаја.

Потпредседник ЕБРД Ален Пију истакао је да та банка наставља да подржава Србију кроз пројекте од виталног значаја и најавио нова улагања у обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност.