Bob Marley tribute group u Kuglašu 17. juna

Bob Marley tribute group u Kuglašu 17. juna

13/06/2022 Off By BERB

Uz Bob Marley tribute group koji nastupaju u petak, 17. juna, u klubu Kuglaš dešavaće se vrhunska rege žurka.

 

Bob Marley tribute nastao je 2019. godine u Beogradu. Ovo je izvedba ne sasvim uobičajenog repertoara pesama Boba Marlija od strane kanarskobrdsko-pancevačke rasta koalicije – Dub Electonic Freestyle Bob Marley tribute group.
Dub roots reggae pristup održava rasta kulturu sa pravim vrednostima, stvarajući muziku, šireći ljubav i dobro!

Robert Nesta Marlei OM (6. februar 1945 — 11. maj 1981) je bio jamajčanski pevač, muzičar i tekstopisac. Smatran jednim od pionira regea, njegovu muzičku karijeru obeležilo je spajanje elemenata regea, ska-a i rokstedija, kao i njegov prepoznatljiv vokal i stil pisanja pesama.
Marlijev doprinos muzici povećao je vidljivost jamajčanske muzike širom sveta i učinio ga globalnom figurom popularne kulture do danas. Tokom svoje karijere, Marli je postao poznat kao Rastafari ikona, a svojoj muzici je dao osećaj duhovnosti. Takođe se smatra globalnim simbolom jamajčanske muzike i kulture i identiteta, i bio je kontroverzan u svojoj otvorenoj podršci demokratskim društvenim reformama.
Godine 1976. Marli je preživeo pokušaj atentata u svojoj kući, za koji se smatralo da je politički motivisan, a takođe je podržavao legalizaciju marihuane i zalagao se za panafrički duh.

Klub Kuglaš nalazi se u Đušinoj 5, a ulaz 250 dinara.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/399638288848035

Kuglaš:
https://www.facebook.com/kuglasbg
https://www.instagram.com/kuglasbg/